Regele Carol al III-lea, călare pentru parada de la prima sa aniversare ca monarh. Originile tradiției

de: Anca Lupescu
17 06. 2023

Regele Carol al III-lea a avut prima sa paradă aniversară în calitate de monarh, pe care a efectuat-o călare, o premieră pentru un monarh din 1986 încoace. Tradiția acestei parade, cunoscută sub numele de „Trooping the Colour”, datează din timpul domniei lui George al II-lea, în 1748, care, deși născut pe 30 octombrie, a dorit să profite de vremea bună pentru a-și sărbători ziua de naștere.

Regele Carol al III-lea a urcat călare pentru prima aniversare în calitate de monarh

Organizată în fiecare iunie, parada marchează ziua oficială de naștere a regelui, care împlinește 75 de ani pe 14 noiembrie și care va sărbători apoi această ocazie în privat.

Sub un cer înnorat, Carol al III-lea a părăsit Palatul Buckingham în procesiune puțin după ora locală 10:30, urmat de fratele său, prințul Edward și sora sa, prințesa Anne, precum și de fiul său și moștenitorul tronului, William, toți trei fiind de asemenea călare.

Regina Camilla, prințesa Kate și cei trei copii ai acesteia – George, Charlotte și Louis – au urmat într-o trăsură.

Tradiția acestei parade, cunoscută sub numele de „Trooping the Colour”, datează din timpul domniei lui George al II-lea, în 1748, care, deși născut pe 30 octombrie, a dorit să profite de vremea bună pentru a-și sărbători ziua de naștere.

Evenimentul este televizat și atrage întotdeauna mulțimi mari în zona din jurul Palatului Buckingham, unde are loc parada.

Regina Elisabeta a II-a, care a murit în septembrie anul trecut la vârsta de 96 de ani, nu a mai apărut în șa la acest eveniment emblematic al fastului regal britanic din 1986.

Aproximativ 1.400 de soldați, 400 de muzicieni și 200 de cai au luat parte la ceremonia care a avut loc în Piața Horse Guards Parade din centrul Londrei.

Iapa Juno a condus parada, urmată de trei cai toboșari – Perseus, Atlas și Apollo. Acești ecvidei, care poartă tobele în timpul paradei, sunt cele mai experimentate animale din cadrul forțelor armate britanice. Ei au gradul de maior și sunt numiți după figuri din mitologia greacă.

Balconul și focul de tun

Această ceremonie își are originile în pregătirile pentru război, când toate steagurile erau arătate soldaților pentru ca aceștia să le poată recunoaște în confuzia bătăliei.

Primul Batalion al Gărzilor Galeze este onorat anul acesta și, după ce va inspecta trupele, Carol al III-lea, care, în calitate de șef de stat, este comandantul-șef al forțelor armate, va conduce procesiunea înapoi la Palatul Buckingham.

Alături de regina Camilla și de alți membri activi ai Familiei Regale, regele va saluta mulțimea de la balconul Palatului și va asista la o paradă aeriană după 41 de salve de tun trase din Green Park.

În acest an, parada de 70 de avioane va fi mai mare, pentru a compensa anularea paradei planificate pentru încoronarea regelui pe 6 mai, care a fost perturbată de vremea rea.

Sărbătorirea zilei de naștere a regelui este prilejul, alături de Anul Nou, pentru anunțarea onorurilor și decorațiilor